Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse

Djurslands Folkehøjskole tilbyder den 3 årige ungdomsuddannelse STU eller dele heraf. Målgruppen er unge mellem 18 og 25 år med særlige behov.


Bliv klar til STU

Er du fyldt 18, men gerne vil vente lidt med at tage din STU, så er højskolen en god mulighed. Du prøver at bo for dig selv, og under- visningen giver dig tid til at finde ud af, hvad der interesserer dig. På højskolen er der altid nogen til at inspirere, hvis der sker for lidt, og nogen til at støtte dig, hvis du synes der sker for meget. På den måde kan du vente med at gå i gang med din STU, indtil du selv er klar til det – hvad enten det bliver på højskolen eller et andet sted.


STU på højskole

At tage din STU på en højskole giver dig nogle helt særlige muligheder, i det helt særlige højskolefælleskab. Vi lærer hinanden rigtig godt at kende, så du kan finde ro og tryghed til at øve personlige og sociale kompetencer, uden daglige skift og transport mellem skole og hjem. Du bliver set med alle dine styrker og udfordringer i et sammenhængende hverdagsliv.
Når du skal forberede dig på at flytte hjemmefra, så gør vi det sammen! I begyndelsen kan du få hjælp til selv at vaske dit tøj, skifte sengetøj, tømme skraldespanden, og bruge støvsugeren, når du gør dit værelse rent – og du ender med at kunne klare det meste selv. Der er også fokus på, at du finder dig selv som menneske med overblik over lommepenge, skærmtid på iPad og mobil. Du lærer om egne og andres grænser, venner, kærester og tager stilling til dit eget liv. Det er en helt naturlig del af hverdagen på højskolen, og du lærer derfor noget fra morgen til aften.