Djurslands Folkehøjskole

Lange kurser


Højskole med tid til udvikling. Du kan sammensætte dit højskoleophold som du vil, tag alt fra et par uger til et eller flere år. Mange synes det er rart at starte når enten forårs- eller efterårs-kurset starter, så er man mange der starter sammen. De fleste tager mindst 12 uger, for at få den lave  ugepris.


På de lange kurser er der det vi kalder hovedlinjer. Det er fag du har to hele dage om ugen, og du kan kun vælge en hovedlinje. Der er tre hovedlinjer:

  • Billedkunst
  • Musik
  • Friluft-  og bevægelse


Resten af ugen er der en række forskellige fag som du kan kombinere efter interesse. Et af dem er "Den slanke linje", hvor du lærer om sund livsstil og det gode liv.

Hovedlinje


Billedkunst-linjenKunst skal opleves! På billedkunstlinjen prøver du at tegne, male, lave keramik, glaskunst og meget mere - alt sammen samlet under et fælles tema. Vi eksperimenterer og tager på udstillinger eller ture hvor vi samler inspiration til arbejdet. Nogle af de ting du laver, får du selvfølgelig med hjem, mens andre bliver brugt til at udsmykke skolen

Hovedlinje


Musik-linjenElsker du musik og sang? Så skal du vælge Musik som faglinje. Her spiller vi sammen i musiklokalet, synger sammen i salen og laver vores egne numre. Nogle gange tager vi på turné og optræder på andre skoler eller aktivitetscentre, og i foråret optræder vi normalt på Sølund Musikfestival.

Fakta


Efterårskursus 2020

18 uger: 9. august til 19. december

12 uger: 9. august til 7. novemberHovedlinje


Frilufts- og bevægelseslinjenDet er fedt at være ude i naturen! På frilufts- og bevægelses-linjen handler det om at bruge naturen og omgivelserne til udfordringer, træning og oplevelser.

Tag med på sheltertur, lav mad over bål, lav ting i træ eller træn op til en cykeltur Djursland rundt.

Valgfag


Praktiske fagHar du lyst til at lære at lappe en cykel, lave nye møbler ud af gamle, eller måske lave ting på vores træværksted, så er Praktiske fag noget for dig!

Praktiske fag er samtidig et sted hvor du kan blive klogere på ting som  ressourcer, miljø og genanvendelse.

Valgfag


Den slanke linjeFå en sundere livsstil og kom i bedre form ved at vælge ”Den slanke linje”. Uanset om du vil tabe dig, skal tage på eller om du vil bevare din vægt, får din sundhed her et boost. Du får undervisning i kost og sund livsstil, men vi taler også om livsglæde og livskvalitet. Herudover får du individuel vejledning og ugentlig opfølgning. 

Valgfag


Motion & idrætMotion er vigtigt for alle! Derfor indgår motion i alle fag, men der er også mulighed for at vælge Motion & idræt som valgfag. En af de faste sportsgrene er hockey, hvor vi også tager til turneringer ude af huset.

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole er en højskole for alle - også udviklingshæmmede, for vi synes at alle har ret til et fedt højskoleophold!

 

Mere om Djurslands Folkehøjskole

GENVEJE


Hjem     |     Kalender


Kurser     |     Om skolen


Kontakt

Copyright Djurslands Folkehøjskole 2020 © All Rights Reserved

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Læs mere
Godkend