Forår 2024
Højskole med tid til udvikling. Du kan vælge et 12 ugers ophold, et semester eller du kan tilmelde dig et helt skoleår.
På de lange kurser er der det vi kalder hovedlinjer.
Det er fag du har to hele dage om ugen, og du kan kun vælge en hovedlinje. Der er tre hovedlinjer: Billedkunst, Musik og Friluftsliv- og Idræt
Resten af ugen er der en række forskellige fag som du kan kombinere efter interesse. Her kan du kan vælge mellem Kreativ med iPad, Mad og have, Mærk naturen, Design, Pedelfag og Bevægelse- og kropsbevidsthed.
Uden for den normerede undervisning er det desuden muligt at deltage i frivillig undervisning. Her kan man få Løbetræning, Støbning, Kor og Madlavning.
Billedkunst
Linjefag
Kunst skal opleves! På billedkunstlinjen prøver du at tegne, male, lave keramik, glaskunst og meget mere – alt sammen samlet under et fælles tema. Vi eksperimenterer og tager på udstillinger eller ture hvor vi samler inspiration til arbejdet. Nogle af de ting du laver, får du selvfølgelig med hjem, mens andre bliver brugt til at udsmykke skolen.
Musik
Linjefag
Elsker du musik og sang? Så skal du vælge Musik som faglinje. Her spiller vi sammen i musiklokalet, synger sammen i salen og laver vores egne numre. Nogle gange tager vi på turné og optræder på andre skoler eller aktivitetscentre, og i foråret optræder vi normalt på Sølund Musikfestival.
Friluftsliv- og Idræt
Linjefag
Det er fedt at være ude i naturen! På frilufts- og bevægelses-linjen handler det om at bruge naturen og omgivelserne til udfordringer, træning og oplevelser.
Tag med på sheltertur, lav mad over bål, lav ting i træ eller træn op til en cykeltur Djursland rundt.
De andre fag
Kreativ med iPad
Kunsthåndværk
Pedelfag
Mærk naturen
Kor
Unge-
undervisning
Mad og Have
Støbning
Bevægelse og kropsbevidsthed
Dagligdagen
Morgensamlinger
Hver morgen efter morgenmaden har vi fast tradition for at holde morgensamling, hvor der bliver sunget sange fra højskolesangbogen og talt om aktuelle emner med vagtlæreren. Der er også her vi snakker om praktiske oplysninge
Morgenvandring
Hver morgen efter morgenmaden har vi fast tradition for at holde morgensamling, hvor der bliver sunget sange fra højskolesangbogen og talt om aktuelle emner med vagtlæreren. Der er også her vi snakker om praktiske oplysninge
Botræning
Hver onsdag har vi i det første undervisningsmodul botræning. Botræningen er det, der dækker over at bo selv. Det er her vi lærer at gøre rent, rydde op, og om personlig hygiejne. Det foregår på de gange, man bor på, og det er også her vi holder “husmøder”.
Rønbjerg
Uge 9
Hele skolen tager på fælles tur til Rønbjerg ved Limfjorden.
Her skal vi være sammen på tværs af de fag, vi har hjemme på højskolen. I Rønbjerg sætter vi fokus på idræt og natur i undervisningen. Der er et hav af fede muligheder som fodboldgolf, lasergame og sportscenter, og vi skal naturligvis også i vandland.
Ønskeøen
Uge 22
Dans og teateruddannelsens store forårsprojekt er opsætningen af forestillingen Ønskeøen der er inspireret af Peter Pan. Sammen med professionelle teaterfolk, musikere, lokale amatørskuespillere og dansere fra Djursland opfører de en fantastisk forestilling på Fregatten Jylland i Ebeltoft.
Tour De Samsø
Uge 23
Idræt og friluftslivslinjen afslutter forårssemestret med en studietur til Samsø. Vi skal rundt på hele øen på cykel, opleve dens skønne natur, høre om den grønne omstilling og nyde de lokale specialiteter. (Studieturen er et tilvalg og koster ekstra. Vælger du Idræt og frilufts- linjen og ikke vil med til Samsø, bliver du på højskolen og følger den almindelige undervisning.)