29.05.2017
Jul - Jul - Jul erstatter IT i alting

Vi gentager succesen fra sidste år!

En hjemmevejleder udtaler sig

Camille skriver sådan efter at have været med på et sommerkursus i Musik og kunsthåndværk:

Kære Heidi !
Jeg sender dig hermed en glad lille hilsen,som tak for et fantastisk højskole ophold.
Allerede ved første morgen samling,fik jeg øje på, hvor meget et højskole kan flytte bjerge hos den enkelte!
Jeg er Hjemmevejleder i Bofællesskabet Åvang,hvor Jannie kommer fra.
Jeg blev rørt og virkelig stolt på Jannies vegne, da hun selvsikkert, rejste sig og sang med høj og klar stemmer for hele højskolen. Ikke et ord blev glemt af sangen - hvor var det bare sejt at oplev. Hun blev straks kvitteret med en stor spontan klapsalve fra hele salen. En helt klart god oplevelse ikke kun for Jannie.
Jannie kan godt der hjemme opleves som det svage led i Bofællesskabet, tænker bestemt at hun med denne selvsikkerhed optræden, stolt kan komme hjem og blive set på med andre øjne! Her tænker jeg på både bofæller og personale.
Her er en omsorg for hinanden som jeg sjælden har oplevet! Alle hjælper alle, ingen bliver glemt eller overset.
Jeg oplever ro og fordybelse på de spændende kreative værksteder højskolen tilbyder. Jeg håber du vil hjælpe mig med at give dine vild dygtige og omsorgsfulde faglærer en kæmpe ros fra mig! Anna har især gjort sig bemærket, med hendes kæmpe talent inden for kunstens verden, samt hendes utrolige behagelige medmenneskelige væsen! Hun stråler og det har en smittende positiv effekt på alle omkring hende.
Jeg kunne blive ved med at rose, men vil lade mine dagbogs notater samt billeder og video tale for sig.
Glæder mig til få lov til at komme med en anden gang for endnu en gruppe glade brugere.

Susanne Camille Petersen
Hjemmevejleder
Bofælleskabet Åvang

Elevernes evalueringer

Hvad får eleverne ud af det?
Ved afslutningen af alle højskolens kurser afholder vi evalueringer. Her er det altid spændende at høre eleverne fortælle, hvad de har fået ud af deres ophold hos os. Det er naturligvis meget forskelligt, men der er alligevel nogle ting, vi hører igen og igen. Det bekræfter os i, at vi gør noget rigtigt, og at vi også i fremtiden har en opgave. Her er nogle eksempler på, hvad eleverne mener, de får med herfra:

-          Jeg har bare fået så mange nye venner

-          Nu ved jeg, at jeg kan klare en masse ting selv

-          Jeg har tabt mig 19 kilo!

-          Personalet her har set mig. Tit bliver sådan nogen som mig ikke set

-          Nu skal jeg ud og finde en lejlighed. Jeg kan jo godt

-          Vi har bare lavet så mange fede ting

-          Jeg har mødt min kæreste. Hun er så sød