Telefon: 87 52 91 20
E-Mail: post@djfh.dk
Nyhedsbrev

ingen nyheder i denne liste

En højskole for alle - også udviklingshæmmede!

Vi er en helt almindelig folkehøjskole - åben for alle - også udviklingshæmmede. Vi tilbyder højskoleophold med et bredt fagudbud, differentieret undervisning og et godt fællesskab. Som elev får du hos os udfordringer, gode oplevelser, fornyet energi og sandsynligvis en større tro på dig selv. Det hele foregår i trygge rammer, dejlige omgivelser og med dygtige og engagerede medarbejdere (læs om os her).

Nedenfor kan du læse mere uddybende om højskolen og om, hvordan vi arbejder.

Vi ser eleverne, som de mennesker, de er

Vi sætter en ære i at være rummelige og har siden skolen åbnede i 2002 haft rigtig mange vidt forskellige elever på vore kurser - også elever, som er psykisk udviklingshæmmede. Vi ser ikke på diagnoser og vi yder ikke behandling. Til gengæld ser vi eleverne som de mennesker, de er. Vi dyrker deres ressourcer, giver dem sejre og medgang samtidig med, at vi udfordrer dem til at udnytte deres potentiale maksimalt.

Mange af vores elever har brug for at blive bekræftet i, at de kan blive bedre til at tage vare om deres liv og hverdag. Vi giver dem et skub i den rigtige retning, og hjælper dem med at nå deres mål, hvad end de er. Når eleverne ankommer til et langt højskolekursus i enten januar eller august, sætter vi os ned sammen med dem hver især, og taler om hvad de ønsker at få ud af højskoleopholdet og opstiller sammen de mål som eleverne gerne vil nå. Eksempler på hvad eleverne gerne vil opnå kan være en sundere livsstil, vægttab, nye venner, få et frirum, blive mere selvstændig, spille musik, blive mere social, finde en kæreste, prøve noget nyt og meget mere.

Ud over de lange højskolekurser udbyder Djurslands Folkehøjskole også korte højskolekurser i sommerperioden. De korte kurser er mere intense. Der er fart over feltet, og eleverne kan afhængigt af hvilket kursus de vælger, prøve kræfter med fx musik, friluftsliv, kunsthåndværk, drama, cirkus og sund livsstil.

Sådan gør vi

At være på højskole sammen med andre er i sig selv livsoplysende. Dét, at vi bor sammen, gør at eleverne får skærpet forståelsen af, at de hver især er en del af noget, der er større end dem selv. De får øjnene op for fællesskab. Et fællesskab som kan bidrage med en masse, men som samtidig kræver en indsats, hvis det skal fungere.

Højskolens ansatte – både undervisere og andre faggrupper - er undersøgende og nysgerrige i deres samvær med eleverne. Det betyder at vi fx ved fællesspisning, rengøring eller elevernes køkkentjeneste tager spørgsmål op og viser en oprigtig interesse for den enkelte elev.

At gå på højskole er ikke nogen badeferie. Der er selvfølgelig mange spændende tilbud og aktiviteter, men der bliver også stillet krav til eleverne. Dels forventer vi naturligvis, at de deltager aktivt i både undervisning og andre aktiviteter, at de respekterer hinanden og skolens personale og er med i højskolens sociale liv. Derudover har eleverne på skift køkkentjans, hvor de på tur har ansvaret for borddækning, opvask, afrydning mm.

Fag og valgfag

Vi har en mangfoldighed af fag, der kan grupperes således:

 

* Sundhed og livsstil

* Friluftsliv og idræt

* Drama, billedkunst og musik

* Medier og samfund

 

 

  

Her er et udpluk af fag, valgfag og andre tilbud i efteråret 2015:

sundhed og livsstil - ”Den slanke linje”

friluftsliv – bålmad – sove i shelters – motion for sjov

triathlon – hockeyturnering

glaskunst – keramik – akvarel – collage – skulptur – tegning

IT – foto – Samfund – facebook

madlavning

sunde alternativer til slik

hverdagsmatematik

køkkenhave – drivhus – cykelværksted

musical – teatersport – drama – livshistorier

højskoleaftener – caféaftener – hygge omkring bålet

 

Læs mere om undervisningen under "kurser".

Faciliteter

Smukke Råmosegård danner de fysiske rammer for Djurslands Folkehøjskole. Vi har masser af plads – både ude og inde – og vores ude-arealer byder på rige muligheder for fysisk udfoldelse både på boldbanen, motionsstien, bålpladsen, shelter-lejren og den nybyggede bålhytte. Indenfor sikrer motionsrum, Wii-konsoller, bordtennis, poolbord, tv-stue og café, at eleverne altid har noget at give sig til sammen med hinanden og personalet. Og så er der selvfølgelig spisesalen med køkkenets lækre mad.