Telefon: 87 52 91 20
E-Mail: post@djfh.dk
Nyhedsbrev

ingen nyheder i denne liste

Lange kurser

Et langt kursus er et højskoleophold med læring og oplevelser for livet.

Du kommer ind i et fællesskab, hvor du udvikler dig både fagligt og socialt. Her danner en tryg og hyggelig hverdag rammerne for undervisningen. Du bliver dagligt udfordret, og du har gennem samværet med dine holdkammerater alle muligheder for at skabe venskaber for livet.

De lange kurser er på 12, 18 eller 23 uger med opstart i januar eller i august.

De lange kurser i 2020 er:  

Forår

  • 23 uger fra 5. januar til 20. juni 2020
  • 12 tidlige uger fra 5. januar til 4. april 2020
  • 12 sene uger fra 29. marts til 20. juni 2020

Efterår

  • 18 uger fra 9. august til 19. december
  • 12 uger fra 9. august til 7 november

Der er mulighed for løbende optag. Ring og hør nærmere

Praktiske oplysninger finder du her

 

Tilmeld dig nu!

 

 

Velkomst på højskolen

Når du ankommer på højskolen, tager din kontaktlærer imod dig og viser dig hen på værelset. Værelserne er dobbeltværelser, men vi har også nogle få enkeltværelser. Alle værelser har eget bad og toilet. Hvis du har behov for hjælp til fx at holde styr på lommepenge eller medicin, er det aftaler, vi har lavet på forhånd. Ved ankomsten bekræfter vi aftalerne.

I de første dage på højskolen vil du komme til at lære skolen at kende, og du vil opleve, at vi laver mange aktiviteter, så du hurtigt lærer dine højskolekammerater at kende. Eleverne kommer fra alle egne af Danmark, så du får rig lejlighed til at møde nye mennesker. I den første uge bliver du præsenteret for de forskellige fag.  

Undervisningen

Du har undervisning på alle hverdage - nogle gange også i weekenden. Hver søndag får du udleveret et skema for undervisningen den kommende uge. Læs mere om fagene nedenfor.

I løbet af de første to uger har din kontaktlærer en samtale med dig om, hvilke mål du har med undervisningen og med højskoleopholdet. Dine mål kan fx handle om at tabe dig, komme i bedre fysisk form, eller det kan være at blive bedre til at sige din mening - dette er blot eksempler.

"Den slanke linje"

Sund livsstil er gennemgående for hele højskolen. Dvs. vi spiser sundt, motion er en naturlig del af dagligdagen, og livsglæde er i fokus. Dette gælder alle højskolens elever.

Du kan som tilvalg vælge "Den slanke linje". Her kommer du til at beskæftige dig med temaer som overvægt, spiseforstyrrelser, kost, ernæring og motion. Du kommer i det hele taget tættere på forståelsen af din krop og sund livsførelse. Dette giver mulighed for at arbejde med mange forskellige aspekter af det gode liv.

På Djurslands Folkehøjskole får du viden og indsigt i forskellige former for livsstiles fordele og begrænsninger. Vi arbejder også med vægtproblemer både ud fra et personligt og et samfundsperspektiv. På opholdet lærer du om sund kost i teori og praksis. Du lærer bl.a om Nøglehulsmærkningen og om sunde indkøbsvaner. Du lærer om den mængde mad du kan spise i løbet af en dag, ligesom du i løbet af opholdet lærer at tilberede spændende, sunde og lækre retter i køkkenet, sammen med dine højskolekammerater. Hver uge bliver du vejet og får personlig vejledning.

Ud over kosten fokuserer vi på fysisk udfoldelse inde og ude. Vi tilbyder undervisning i blandt andet fitness, fodbold, hockey og forskellige former for sjov motion. Det kan fx være motionsbanko eller body-bowling. Vi tager naturligvis på mange motionsture i den smukke natur omkring højskolen – altså motion på den udviklende og sjove måde.

Endelig arbejder vi med at finde livsglæden frem. På "Den slanke linje" taler vi også om selvtillid, fællesskab, og om hvordan man når sine mål.

Færdig med efterskolen - kom videre på højskole

Når du er færdig på efterskole, er Djurslands Folkehøjskole måske noget for dig. Det er muligt at tage dele af STU på højskole eller du kan tage på højskole, enten før eller når du er færdig med din STU.

Vi udbyder både korte og lange kurser og forløb.

På et langt ophold har eleverne undervisning i en række fag, der gør, at eleverne flytter sig og udvikler sig fysisk, mentalt, personligt og socialt. Nogle af fagene er: Friluftsliv, IT, samfundsfag, Idræt for alle, Musik, Drama, Hjemkundskab, Hverdagsmatematik, Værksteds design, Slankeundervisning, Højskoleliv. Nogle af fagene er obligatoriske, andre er valgfag. Alle elever har minimum 23 timers undervisning om ugen. Uden for undervisningen arrangerer vi samværsaktiviteter. Eleverne har et Fritidsråd, hvor eleverne selv får idéer og får hjælp til at planlægge deres fritidsaktiviteter på eller udenfor højskolen. Vi har ture ud af huset og andre aktiviteter, der styrker fællesskabsfølelsen og giver eleverne ny inspiration.

Det er en god idé at besøge højskolen, før eleven tager beslutningen om et langt ophold. Ring og aftal tid for en samtale og en rundvisning. Vi opfordrer til at forældre, hjemmevejleder, sagsbehandler eller andre tager med.

Der er også mulighed for at deltage i ”Prøv en højskole”. Det varer et døgn og giver mulighed for at se og mærke, hvordan det er at være højskoleelev. Ring og hør nærmere.

Vores lange højskoleophold har opstart i januar og august, men vi har løbende optag.

Pris for højskoleophold over 12 uger er kr. 1.350 pr. uge. Det dækker undervisning, materialer, kost og logi. Hvis en elev har behov for eneværelse, er der et tillæg på kr. 300 pr. uge.

Hver sommer har vi ugekurser, der fordyber sig i forskellige emner: ”Friluftsliv”, ”Cirkus, teater og musik”, ”Musik og kunsthåndværk” og ”Det gode liv”. Ugeprisen for et sommerkursus er kr. 3.500.

Bemærk: Hvis en elev forsørges af kontanthjælp, træder betalingsloven i kraft og kommunen har andre økonomiske forpligtelser, idet statstilskuddet falder bort. Skriv eller ring for nærmere info, hvis det er aktuelt.

Ring eller skriv for at få mere at vide eller for at aftale et besøg med forstander Heidi Vølcker, mail : heidi@djfh.dk, Tlf. dir: 87 52 91 30

Fagudbud

Højskolen har en lang fagrække. Hovedområderne er:

* Sundhed og livsstil

* Friluftsliv og idræt

* Drama, billedkunst og musik

* Medier og samfund

 

Her følger fagbeskrivelser af nogle af skolens fag:

Højskoleliv – giver eleverne viden om og forståelse af sig selv og det samfund de er en del af. Nøgleord for faget højskoleliv er fælleskab(er), samfundet, forskellighed, religion, demokrati, ansvar for eget liv og historie. Eksempler på emner:

”Jeg vil gerne være mere tilfreds med mig selv”

”Hvad betyder det egentlig med det ansvar”

”Jeg vil hellere kaldes en person med særlige behov i stedet for udviklingshæmmet”

 

Krop og kost - giver eleverne viden om og bevidsthed om kostens betydning for velvære og sundhed. Den praktiske del af faget er undervisning i madlavning. Eksempler på emner:

”Hvad er sund mad”

”Indkøbsøvelser”

”Hjemmelavet sundt slik”

 

Krop og bevægelse – Er du Djurslands Folkehøjskoles nye kanonkonge, så er kanonbold lige noget for dig.

Vi laver idræt og motion på den sjove måde, hvor vi smiler og griner og hvor alle trygt kan deltage.

Vi laver:

Forskellige sjove boldspil som basket, rundbold, parfoldbold, stikbold, kanonbold og mange flere

Vi ryster numsen til Zumba og folkedans, cykler afsted på skolens tandem, vores trehjulede cykler eller meget gerne på din egen cykel.

Laver sjov vandmotion og svømmer

Giver den gas i vores fede motionsrum og spiller på vores wii-maskiner

Går ture på skolens motions- og oplevelsessti og meget meget mere

Du kan også være med på skolens seje triathlon hold eller hockeyhold, og du kan deltage i årets store turneringer, hvor du har chancen for at vinde medaljer og diplomer med hjem.

Du opnår glæden ved at bruge din krop, og du oplever hvordan troen på dig selv vokser og giver dig lyst til mere motion. Din krop bliver stærkere, din udholdenhed større og dit humør meget bedre.

 

Samfund og historie - et samfundsorienterende og diskuterende fag, der tager udgangspunkt i elevernes forhåndsviden og aktuelle nyheder

 

It & medie – Hvordan bruger jeg pc, ipad, smartsphones, Google, Youtube og sociale medier. Produktion af indhold til hjemmeside og facebook. Interviews og reportager. Eksempler på emner:

”Oprette en facebookprofil”

”Hvordan færdes jeg sikkert på nettet”

”Billeder og interviews til en artikel i DJFH NEWS”

 

Udeliv - Eleverne oplever glæden ved at bruge kroppen i samspil med naturen og gør erfaringer med, hvordan naturens materialer kan bearbejdes og hvordan de kan bruge naturen. Aktiviteter i udeliv kan fx være optænding af bål, bålmad, lave knive, viden om planter, fysisk træning, gamle idrætslege, naturens muligheder for fysisk udfoldelse, instruktion i selvstændigt at iværksætte aktiviteter mm.

 

Teater og drama – Rollespil fra vores eget liv, eventyr og symbolik, sang og dans.

Vi gennemgår en teaterproces; fra tekstproduktion, over skuespiltræning og timing, sammensmeltning med kulisser, medier og musik, til en færdig forestilling.

Vi bruger faget til at tage nogle af livets svære problemstillinger op.

 

Musik - I musik arbejder vi med sang, rytmer og samspil. Herudover er eleverne med til at lave tekster og melodier. Vi arbejder både med dansk musik, men vi hører, spiller og danser også til musik fra andre lande.

 

Billedkunst - Ud over at udvikle de kreative evner, vil den kreative udfoldelse give mulighed for at udtrykke sig på andre måder. Det giver mulighed for at udvikle en anden forståelse af sig selv også i sociale og samfundsmæssige sammenhænge. Eleverne vil både komme til at arbejde med traditionelle metoder, f.eks. akvarel, akryl, ler, glas, og med andre medier til kreativ udfoldelse sammen med it-baserede metoder.

Læs evt. mere om undervisningen under "Om skolen"

Besøg på højskolen

Du er altid velkommen til at få besøg hjemmefra, så længe det foregår udenfor undervisningstiden. Besøg aftales altid med kontoret.

På hvert kursus arrangerer vi en besøgsdag, hvor din familie, kæreste eller meget nære venner kan komme at besøge dig på skolen, opleve hvad du laver og se hvordan du har det. Besøgsdagen er altid en lørdag, og du kan se datoen i kalenderen.

 

Hjemmevejlederdag
Som støtte til hjælp og opfølgning af kurset afholder vi en inspirationsdag for din hjemmevejleder. Ideen er, at de erfaringer og redskaber du får på højskolen viderebringes, så du kan holde fast i dine målsætninger, fx en sund levevis, efter dit højskoleophold.

Og når der ikke er undervisning:

Eksempler på aktiviteter og samvær i fritiden:

- Om eftermiddagen kan du spille bordfodbold eller Wii – fedt med lidt ekstra motion og et grin.

- Der er også mulighed for at bruge billedkunstlokalet og arbejde videre med ting fra undervisningen.

- Du kan hygge dig i caféen med fællessang, et brætspil eller måske nørkle med et strikke- eller hækletøj. 

- Sang omkring bålet ved bålpladsen eller i bålhytten

- Du kan tage på gå- eller cykelture for motionens skyld eller tage en udflugt til Skandinavisk Dyrepark, der ligger få km herfra.

 

Tilmeld dig nu!